Aktuální číslo:

2024/5

Téma měsíce:

Čas

Obálka čísla

Biologické čtvrtky ve Viničné 7

Letní semestr 2016
3. 3. 2016
 |  Vesmír 95, 129, 2016/3

25. února

Stanislav Komárek: Vzestupy a pády říší

Nejen biologický pohled

3. března

Jakub Straka: Kukačky nejsou jen kukačky

Včely jako paraziti včel

10. března

Jaroslav Petr: Vyhyneme?

Endokrinní disruptory ohrožují nás i budoucí pokolení

17. března

Filip Španiel: Hledání homunkula v hlavě

Jáství, empatie a schizofrenie

24. března

Milan Chytrý: Druhově bohatá rostlinná společenstva

Proč je zrovna u nás tolik světových rekordů?

31. března

Filip Smolík: Dětský jazyk

Naučená dovednost i přírodní úkaz

7. dubna

Pavel Duda: Pozoruhodné paralely

Populační historie lidstva a evoluce kultury

14. dubna

Václav Hořejší: Konec chemoterapie!?

Imunoterapie nádorových onemocnění

21. dubna

Václav Gvoždík: Třináctá komnata drápatečky malé

Zajímavosti ze světa žab a ostatních obojživelníků

28. dubna

Boris Vyskot: Mendel by se divil

Epigenetika rostlin

Na vaši účast se těší Jaroslav Flegr, Jan Havlíček, Lukáš Kratochvíl, David Storch

Ke stažení

OBORY A KLÍČOVÁ SLOVA: Biologie
RUBRIKA: Aktuality

Doporučujeme

Divocí kopytníci pečují o krajinu

Divocí kopytníci pečují o krajinu

Josef Matyáš  |  6. 5. 2024
Zubr, pratur a divoký kůň dokážou výborně udržovat rozsáhlé plochy krajiny. Vyplývá to z aktualizovaného dokumentu Metodika přirozené pastvy...
Relativistický čas – čas našeho světa

Relativistický čas – čas našeho světa

Pavel Krtouš  |  6. 5. 2024
„Někteří filozofové … se domnívají, že fyzika není schopna popsat nejzákladnější aspekty reality, a zavrhují ji proto jako zavádějící formu...
Čas na poslední kafe

Čas na poslední kafe uzamčeno

Tomáš Knedlík  |  6. 5. 2024
Kávu zbožňujeme pro její vůni a chuť, ale také pro její povzbuzující účinky. Omamná vůně kávy se uvolňuje při pražení, kdy vznikají těkavé...