i

Aktuální číslo:

2024/5

Téma měsíce:

Čas

Obálka čísla

Kosmické ocenění

 |  5. 11. 2018
 |  Vesmír 97, 623, 2018/11

Mezinárodní astronautická federace (IAF), sdružující více než 350 organizací a firem z celého světa, ocenila titulem Young Space Leader Michala Kuneše, který se věnuje podpoře kosmických start-upů. Titul bývá udělován studentům a profesionálům ve věku 21 až 35 let, kteří prokázali výjimečné výsledky v oblasti kosmických aktivit.

Michal Kuneš vystudoval podnikovou ekonomiku a management na Vysoké škole ekonomické a letecké a kosmické systémy na ČVUT v Praze. V roce 2015 založit skupinu Czech Space Network, která propojuje české studenty a mladé profesionály se zájmem o kosmické aktivity a umožňuje jim spolupráci na kosmických projektech. Od roku 2017 pracuje v kosmickém inkubátoru ESA BIC Prague agentury CzechInvest.

Ke stažení

OBORY A KLÍČOVÁ SLOVA: Astronomie a kosmologie
RUBRIKA: Zákulisí

O autorovi

Ondřej Vrtiška

Mgr. Ondřej Vrtiška (*1976) je původním vzděláním biolog se specializací na hydrobiologii (PřF UK), utekl z oborů žurnalistika a kulturní antropologie (obojí FSV UK). Od r. 2001 pracuje jako vědecký novinář, na téma „věda v médiích“ přednáší pro vědce i pro laickou veřejnost. Z úžasu nevycházející pozorovatel memetické vichřice. Občas napíná plachty, občas staví větrolam.
Vrtiška Ondřej

Doporučujeme

Divocí kopytníci pečují o krajinu

Divocí kopytníci pečují o krajinu

Josef Matyáš  |  6. 5. 2024
Zubr, pratur a divoký kůň dokážou výborně udržovat rozsáhlé plochy krajiny. Vyplývá to z aktualizovaného dokumentu Metodika přirozené pastvy...
Relativistický čas – čas našeho světa

Relativistický čas – čas našeho světa

Pavel Krtouš  |  6. 5. 2024
„Někteří filozofové … se domnívají, že fyzika není schopna popsat nejzákladnější aspekty reality, a zavrhují ji proto jako zavádějící formu...
Čas na poslední kafe

Čas na poslední kafe uzamčeno

Tomáš Knedlík  |  6. 5. 2024
Kávu zbožňujeme pro její vůni a chuť, ale také pro její povzbuzující účinky. Omamná vůně kávy se uvolňuje při pražení, kdy vznikají těkavé...