Aktuální číslo:

2024/5

Téma měsíce:

Čas

Obálka čísla

Design Vesmíru

 |  16. 2. 2004
 |  Vesmír 83, 65, 2004/2

Dovoluji si tímto poděkovat za to, že design-layout-vzhled-dojem etc. Vesmíru je nyní ještě atraktivnější, hezčí, veselejší, biofilnější… Sám obsah je ovšem natolik setrvale (super)kvalitní, že věru těžko vysledovati jeho další (evoluční?) vylepšení! Byť, pravda, recentní až nejrecentnější (ký to patvar!) příspěvky jsou – oproti dávnějšímu dřívějšku ještě biofilnější, psány řečí arci českou, ale takovou tou biofilní, ergo veselou, dušeútěšnou – tedy nikoli onou druhdy (=jak dávno!) příznačně ponuře, chmurně akademickou. Ó, vždyť jak umně to vyjadřují ony neustále peroucí hospodyně v TV-reklamních spotech Made in Germany, chronicky jásající nad tím, že jejich prádlo, beztak vždy sněhobílé (jak jinak, mein KarlGott?) je nyní ještě zářivější, ba i na omak erotičtější… Kampak já na ně? Inu, já na ně nikam. Takže jen prostý chlapský dík z hrdla a klávesnice prostinkého exslezskobeskydského exhorala…

Ke stažení

O autorovi

Petr Nohel

MUDr. RNDr. Petr Nohel, DrSc., (*1947 v Ostravě) studoval v Brně, Praze, Varšavě. Nyní působí jako odborný konzultant pro farmakologii, farmakoterapii, fytoterapii a nutriterapii v Centru preventivní medicíny Praha. Kromě zájmů a aktivit v oblasti biomedicíny je činný v coleopterologii a fotografii.

Doporučujeme

Divocí kopytníci pečují o krajinu

Divocí kopytníci pečují o krajinu

Josef Matyáš  |  6. 5. 2024
Zubr, pratur a divoký kůň dokážou výborně udržovat rozsáhlé plochy krajiny. Vyplývá to z aktualizovaného dokumentu Metodika přirozené pastvy...
Relativistický čas – čas našeho světa

Relativistický čas – čas našeho světa

Pavel Krtouš  |  6. 5. 2024
„Někteří filozofové … se domnívají, že fyzika není schopna popsat nejzákladnější aspekty reality, a zavrhují ji proto jako zavádějící formu...
Čas na poslední kafe

Čas na poslední kafe uzamčeno

Tomáš Knedlík  |  6. 5. 2024
Kávu zbožňujeme pro její vůni a chuť, ale také pro její povzbuzující účinky. Omamná vůně kávy se uvolňuje při pražení, kdy vznikají těkavé...